Stephen King

Kings stora verk

Många av Kings verk har genom åren blivit filmer och serier. För att nämna några av de största har Carrie, Varsel, Det och Den gröna milen blivit stora succéer. De har varit uppskattade på bioduken och blivit kritikerrosade. På senare år har den nya filmatiseringen av Det och tv-serien Under the Dome blivit stora mycket populära runt om i världen. Precis som Carrie inledde hans karriär som författare så inledde också Carrie hans karriär på filmduken. Första gången Carrie blev film var 1976 och återigen år 2013 spelades det in en film baserad på boken.

1408 är en film som har regisserats av den svenska författaren Mikael Håfström. Filmen är baserad på Stephen Kings med samma namn som titeln på boken. Handlingen utspelar sig på hotellrummet 1408 på Dolphins hotel. I handlingen sägs det att ingen har överlevt mer än 60 minuter i rummet. Huvudrollsinnehavaren Mike Enslin, som spelas av John Cusack, är en känd författare. Han skriver om sina upplevelser i hemsökta hus och framförallt då hotell. När han till slut får ta in på rum 1408 en natt börjar en rad hemska saker hända. Filmen har två slut och du kan välja vilket du vill se.

Stephens personliga favoriter

I flertalet intervjuer genom åren har King sagt att hans personliga favorit av böckerna är Lisas story. På senare år har han dock börjat säga att 11.22.63 är hans favorit, men som hos alla kan smaken förändras med tiden. De båda tillhör hans favoriter.

Ny filmatisering av Det

Filmen Det har idag setts av miljontals människor. Den utspelar sig med clownen Pennywise som först drar ned Bills bror i avloppet och brodern försvinner. Efter att han har försvunnit dröjer det några månader innan ett gäng ungdomar samlas på sommaren. Bill är med i gänget och Pennywise börjar dyka upp igen. Otäcka saker händer och filmen har en väldigt spännande och läskig handling. Filmatisering som skedde 2017 blev väldigt omtalad och där spelas Pennywise av Bill Skarsgård. Det visar sig att Pennywise är ett monster som vaknar upp vart 27:e år och börjar äta upp barn.

Filmatiseringen av Den gröna milen blev otroligt känd. Tom Hanks spelar fängelsevakten Paul Edgecomb som får in en svart man vid namn John Coffey. John har precis blivit dömd för att ha dödat 2 vita yngre flickor och ska avrättas. När John har suttit inne ett tag börjar han visa på krafter som gör att fängelsevakterna börjar tro att det är fel man som har blivit dömd.

Här har nämnts ett fåtal, men Stephen King har många fler filmatiseringar och böcker som är helt klart läs och sevärda. Spänningen i hans böcker och det välskrivna språket är svårt att hitta någon annanstans. Vi kommer garanterat att få se fler filmatiseringar både som film och tv-serie i framtiden. Både de äldre och de som är utgivna på senare år håller hög kvalitet. De som har sett de tidigare filmatiseringarna vill ofta komma tillbaka och se hur de nya har blivit. Speciellt om de har läst någon eller just den av hans böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterad läsning

Fyll i vad du vill söka efter och tryck sen på "Enter"

Till toppen